Responsive image
  • 1/2
  • 1/2

1/2 oz gouden munt Krugerrand 2021

Vanaf €30,93

De gouden 1/2 troy ounce Krugerrand is een van de bekendste gouden beleggingsmunten ter wereld. De gouden Krugerrand is afkomstig uit Zuid-Afrika. Het is een bijzondere munt. Zo was de gouden Krugerrand de eerste munt die verhandeld werd om haar goudwaarde.

De munt bestaat uit 22 karaat goud en voor een klein deel uit koper: vandaar dat deze munt een andere tint heeft dan de meeste gouden munten. De rode gloed zorgt niet alleen voor een bijzondere uitstraling, maar ook voor een betere krasbestendigheid.

Bekijk hier de verschillende aanbieders om uw gouden 1/2 oz Krugerrand in te kopen bij een betrouwbare partij, en voor de beste goudprijs.

Gouden Munten

Aanbieder Prijs Verzendkosten Aantal op voorraad Reviews Info
The Silver Mountain €31,03 €9,00 onbekend 9.4 / 10 Info Meer informatie
ZilverGoud Winkel €30,93 €17,50 onbekend 7.6 / 10 Info Meer informatie
Goud Standaard €972,59 €15,00 onbekend 9.4 / 10 Info Meer informatie
Goudverzekerd €945,62 €17,99 onbekend 9.6 / 10 Info Meer informatie
Holland Gold €0,00 €15,00 1 9.2 / 10 Info Meer informatie

Gouden munten: goudprijs vergelijken

Bent u op zoek naar een betrouwbare aanbieder van gouden munten? Op GoudPrijsVergelijker.nl vindt u direct de beste partij. Bekijk hier in één overzicht waar u de gouden 1/2 troy ounce Krugerrand kunt aanschaffen voor de beste prijs.

Wij vergelijken alle aanbieders van gouden en zilveren munten en baren, zowel uit Nederland als België. Bekijk en vergelijk de populairste munten van de beste aanbieders op de markt!

1/2 troy ounce gouden munt Krugerrand

De gouden 1/2 troy ounce Krugerrand is een bijzondere munt, en wel met verschillende redenen. Allereerst is de gouden Krugerrand munt de oudste officiële beleggingsmunt ter wereld. Sinds 1967 wordt deze munt geslagen in Zuid-Afrika. Wat de munt ook zeer speciaal maakt is haar rode gloed. Door het verwerken van koper in de goudlegering straalt de munt een rode kleur uit. 

De gouden Krugerrand wordt uitgegeven door de South-African Rand Refinery. Er wordt er jaarlijkse een nieuwe variant geslagen.

Kenmerken van gouden 1/2 oz Krugerrand munt

De gouden Krugerrand is van origine geslagen om het Zuid-Afrikaanse goud te promoten. De naam van de munt is een mix van Rand, de lokale valuta, en Kruger, naar Paul Kruger, oud-president van Zuid-Afrika. De gouden Krugerrand heeft verschillende muntspecifieke kenmerken.

Goudlegering van de gouden Krugerrand munt

De kenmerkende roodachtige kleur maakt de gouden 1/4 troy ounce Krugerrand tot een herkenbare munt. Met een gewicht van 8,489 gram en een goudgehalte van 22 karaat (91,67%) is deze munt geslagen als handelsmunt voor zijn goudwaarde.

Omdat de munt van 22 karaat goud is en deels koper bevat, is de munt steviger, zwaarder en minder kwetsbaar dan de munten van 24 karaat (99,99%) die enkel goud bevatten. 

Uitstraling en design van de gouden Krugerrand 1/2 troy ounce munt

Sinds de introductie in 1967 is het design vrijwel onveranderd gebleven. Op de voorzijde is Paul Kruger afgebeeld, naamgever van de munt en president van Zuid-Afrika van 1883 tot 1900.

Op de achterzijde van de gouden munt is de tekst Krugerrand weergegeven met een afbeelding van een springbok. De springbok is het nationale symbool van Zuid-Afrika. Ook het jaartal en de tekst ‘Fyngoud 1/4 oz fine gold’ is aan de achterkant van de munt weergegeven.

Specificaties van de gouden Krugerrand 2021

Een 1/2 troy ounce gouden Krugerrand munt uit 2021 heeft de volgende productspecificaties:

  • 15,55 gram puur goud (1/2 troy ounce)
  • 91,67% zuiver goud (aangevuld met koper)
  • Diameter van 27 mm
  • Dikte van 2,2 mm

Nominale waarde van de gouden Krugerrand munt

De gouden Krugerrand munt is een wettig betaalmiddel in Zuid-Afrika. Toch is er geen directe nominale waarde van de munt. De waarde hangt namelijk direct samen met de goudprijs. Dit benadrukt dat de munt bedoeld is als belegging of investering en wordt gebruikt als ‘visitekaartje’ voor de Zuid-Afrikaanse goudmarkt. De Krugerrand munten zijn ook één van de weinige munten die geen nominale waarde op de munt afgebeeld hebben.

Kiezen voor gouden 1/2 Krugerrand 2021

De gouden 1/2 troy ounce Krugerrand munt is speciaal voor iedereen met een kleiner budget. Deze munten hebben een hogere premie ten opzichte van de 1 oz Krugerrand munten. Maar door de kiezen voor de 1/2 oz munt kunt u met een klein budget, toch investeren in fysiek goud. Daarnaast bent u ook flexibeler wanneer u bijvoorbeeld twee 1/2 troy ounce gouden munten heeft ten opzichte van iemand die één 1 oz munt heeft. Bij verkoop kunt u namelijk ervoor kiezen om één munt van de 1/2 troy ounce te verkopen. Terwijl iemand die één 1 troy ounce munt heeft, deze in één keer moet verkopen.

Goudprijs vergelijken voor gouden Krugerrand 2021

Wanneer je overweegt om de gouden 1/2 oz Krugerrand munt aan te schaffen, wilt u deze natuurlijk inkopen voor de beste prijs. De goudkoers is een betrouwbare koers, maar verkopers hanteren wel hun eigen prijzen. Gebruik de informatie van GoudPrijsVergelijker om te kiezen voor de beste aanbieder!

Aanbieders van gouden Krugerrand munten vergelijken

U kunt de 1/2 troy ounce gouden Krugerrand 2021 munt aanschaffen bij verschillende aanbieders. Een betrouwbare aanbieder kunt u herkennen aan de prijs, die overeenkomt met de actuele goudkoers.

Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder. Zeker wanneer u voor het eerste een aankoop doet van zilver of goud via een webshop, is het verstandig uw research te doen. Bekijk reviews en controleer of de partij is aangesloten bij de Autoriteit Financiële Markten: de AFM. 

De aanbieders die getoond worden op GoudPrijsVergelijker.nl zijn allen bewezen en betrouwbare aanbieders van Goud en Zilver in zowel Nederland als België.

GoudPrijsVergelijker: goud en zilver vergelijken

Vergelijk hier alle aanbieders van gouden en zilveren munten en baren. Uit zowel Nederland als België. Gouden munten vergelijken Vergelijk alle gouden munten van de populairste producenten zoals Royal Canadian Mint, Perth Mint en China Gold Corp.

Zilveren munten vergelijken

Als u als particulier wilt investeren in fysiek zilver. Dan is beleggen in zilveren munten het meest voordelig. U betaalt hier namelijk geen btw over, zoals bij zilverbaren. Vergelijk daarom alle aanbieders van uw favoriete zilveren munt. 

Goudbaren vergelijken

Met goudbaren investeert u gemakkelijk een groter bedrag in goud. Daarbij betaalt u voor bijvoorbeeld een 500 gram goudbaar, minder dan voor hetzelfde gewicht aan gouden munten. 

Omdat het om een relatief groot bedrag vaak gaat, loont het om de prijs van goudbaren zorgvuldig te vergelijken. Hierdoor maximaliseert u uw rendement op lange termijn. Vergelijk op onze website alle prijzen van Nederlandse en Belgische aanbieders. 

Zilverbaren vergelijken

Met zilverbaren investeert u gemakkelijk een groter bedrag in zilver. Zilverbaren zijn belast met btw omdat het wordt gezien als een grondstof. Als u geen btw wilt betalen, dan kunt u het beste btw-vrij zilver kopen. Dit zilver wordt in combinatie met opslag in het buitenland, voornamelijk Zwitserland, verkocht.

Responsive image

Merken

Responsive image

Over GoudPrijsVergelijker

Op de GoudPrijsVergelijker vindt u alle Nederlandse en Belgische aanbieders van edelmetalen. Hierbij ziet u in één oogopslag waar u goud, zilver of platina koopt voor de beste prijs. U kunt op onze website gemakkelijk de prijzen vergelijken van de meest gangbare beleggingsmunten en verzamelmunten.

Op de website voegen wij constant actuele munten toe, zodat u direct ziet bij welke aanbieder u het voordeligst uit bent. U kunt op deze website niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de klantbeoordelingen en levertijden. Hierdoor maakt u in één oogopslag de juiste keuze.