Responsive image
  • 1
  • 1

1 Troy ounce gouden munt Britannia 2022

Vanaf €1.833,76

De gouden Britannia 2022 munten worden uitgegeven door de Royal Mint uit Engeland. De Britannia munten zijn geslagen uit 99,99% puur goud. Deze munt is onlangs vernieuwd en bevat diverse toevoegingen die het enorm moeilijk maken de munt na te maken.

Vergelijk hier de aanbieders van de 1 troy ounce gouden Britannia 2022 munten.

Gouden Munten

Aanbieder Prijs Verzendkosten Aantal op voorraad Reviews Info
The Silver Mountain €0,00 €9,00 onbekend 9.4 / 10 Info Meer informatie
Holland Gold €0,00 €15,00 44 9.2 / 10 Info Meer informatie
Goud 999 €0,00 €19,85 onbekend geen score Info Meer informatie
Goud Standaard €1.887,67 €15,00 onbekend 9.4 / 10 Info Meer informatie
101 Munten €1.895,22 €14,45 onbekend 9.8 / 10 Info Meer informatie
Goudverzekerd €1.833,76 €17,99 onbekend 9.6 / 10 Info Meer informatie

Gouden munten: prijs vergelijken

Bent u op zoek naar de beste aanbieder van gouden munten? Op GoudPrijsVergelijker kunt u alle aanbieders gemakkelijk vergelijken. Zo kunt u in een oogopslag zien waar u de gouden munt Britannia 2022 inkoopt voor de beste prijs.

GoudPrijsVergelijker vergelijkt alle aanbieders van gouden en zilveren munten, zowel uit Nederland als België. Bekijk en vergelijk de populairste munten en producten van alle aanbieders op de markt.

1 Troy ounce gouden munt Britannia 2022

De 1 troy ounce gouden munt Britannia 2022 is een bijzondere munt. Dankzij de unieke veiligheidsfeatures is het namaken van deze munt vermoeilijkt. De munt wordt uitgegeven door de Royal Mint, een Brits munthuis dat is opgericht in het jaar 886.

De 1 troy ounce gouden munt Britannia 2022 beschikt over de volgende kenmerken:

  • 4 bijzondere veiligheidsfeatures
  • Een diameter van 32,69 mm
  • 99,99% puur goud

Veiligheidsfeatures

De Britannia munt heeft 4 geavanceerde visuele functies die de beveiliging tegen het vervalsen optimaliseren. Bovendien geven de functies de munt een bijzondere uitstraling. Zo beschikt de 1 troy ounce gouden munt Britannia 2022 over:

Latent feature
Een hologrameffect op de munt. Wanneer u de munt uit een andere hoek bekijkt, verandert de tekening van een hangslot in een slagtand.

Surface animation
Bijzondere lasergravures zorgen voor een visueel effect, waarbij het lijkt alsof de in de munt gegraveerde golven in beweging zijn.

Micro-tekst
Door middel van speciale lasers is een microtekst in de munt gegraveerd: de inscriptie ‘DECUS ET TUTAMEN’, in het Engels: ‘An ornament and a safeguard’.

Tincture lines

Een vorm van kunst waarbij patronen en kleuren worden afgebeeld op het edelmetaal.

Waarom kiezen voor gouden Britannia 2022?

De veiligheidsfeatures zorg er niet alleen voor dat de 1 troy ounce gouden munt Britannia 2022 moeilijk na te maken is. De features zorgen ook voor een bijzondere en unieke munt. Naast de veiligheidstoepassingen is ook het design van de Britannia munt bijzonder.

Design van de Britannia munt

Op de achterzijde van de Gouden Britannia 2022 is de Britannia afgebeeld. Britannia is een symbool voor de Britse natie, staande naast een schild met daarop de Union Flag, de vlag van het Verenigd Koninkrijk. Ook is er een olijftak afgebeeld, welke staat voor de vrede. Ook de veiligheidsfeatures zijn op deze kant van de munt toegepast. De achterzijde is ontworpen door Philip Nathan.

De voorzijde van de munt bestaat uit een portret van Koningin Elizabeth II, afgebeeld door Jody Clark.

Prijzen vergelijken voor Britannia munten

Bent u op zoek naar de 1 troy ounce gouden munt Britannia 2022? Bekijk dan hier de prijzen van verschillende aanbieders. De prijs en waarde van deze munt wordt bepaald door de goudprijs. De nominale waarde van de munt is 100 Engelse ponden.

Aanbieders van gouden Britannia munten vergelijken

De 1 troy ounce gouden munt Britannia 2022 wordt aangeboden door verschillende aanbieders. Een betrouwbare aanbieder kunt u herkennen aan de prijs, die overeenkomt met de actuele goudkoers.

Natuurlijk is het ook belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder. Zeker wanneer u voor het eerste een aankoop doet van zilver of goud via een webshop, is het verstandig uw research te doen. Bekijk reviews en controleer of de partij is aangesloten bij de Autoriteit Financiële Markten: de AFM.

De aanbieders die getoond worden op GoudPrijsVergelijker.nl zijn allen bewezen aanbieders van goud en zilver in Nederland en België.

GoudPrijsVergelijker: goud en zilver vergelijken

Vergelijk hier alle aanbieders van gouden en zilveren munten en baren. Uit zowel Nederland als België. Gouden munten vergelijken Vergelijk alle gouden munten van de populairste producenten zoals Royal Canadian Mint, Perth Mint en China Gold Corp.

Zilveren munten vergelijken

Als u als particulier wilt investeren in fysiek zilver. Dan is beleggen in zilveren munten het meest voordelig. U betaalt hier namelijk geen btw over, zoals bij zilverbaren. Vergelijk daarom alle aanbieders van uw favoriete zilveren munt. 

Goudbaren vergelijken

Met goudbaren investeert u gemakkelijk een groter bedrag in goud. Daarbij betaalt u voor bijvoorbeeld een 500 gram goudbaar, minder dan voor hetzelfde gewicht aan gouden munten. 

Omdat het om een relatief groot bedrag vaak gaat, loont het om de prijs van goudbaren zorgvuldig te vergelijken. Hierdoor maximaliseert u uw rendement op lange termijn. Vergelijk op onze website alle prijzen van Nederlandse en Belgische aanbieders. 

Zilverbaren vergelijken

Met zilverbaren investeert u gemakkelijk een groter bedrag in zilver. Zilverbaren zijn belast met btw omdat het wordt gezien als een grondstof. Als u geen btw wilt betalen, dan kunt u het beste btw-vrij zilver kopen. Dit zilver wordt in combinatie met opslag in het buitenland, voornamelijk Zwitserland, verkocht.

Responsive image

Merken

Responsive image

Over GoudPrijsVergelijker

Op de GoudPrijsVergelijker vindt u alle Nederlandse en Belgische aanbieders van edelmetalen. Hierbij ziet u in één oogopslag waar u goud, zilver of platina koopt voor de beste prijs. U kunt op onze website gemakkelijk de prijzen vergelijken van de meest gangbare beleggingsmunten en verzamelmunten.

Op de website voegen wij constant actuele munten toe, zodat u direct ziet bij welke aanbieder u het voordeligst uit bent. U kunt op deze website niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de klantbeoordelingen en levertijden. Hierdoor maakt u in één oogopslag de juiste keuze.