Responsive image

Merken

Merken en aanbieders vergelijken. Bent u op zoek naar een bepaald merk van uw gouden of zilveren munten/baren? Bekijk hieronder alle merken.

Dit zijn allemaal erkende producenten van fysiek goud, zilveren, platina of palladium.

Heraeus is een Duitse producent van goudbaren en zilverbaren. Binnen Europa is dit samen met Umicore en Degussa één van de grootste en best bekende producenten van goud- en zilverbaren. Heraeus beschikt over een "Good Delivery Status" waardoor haar baren wereldwijd goed verhandelbaar zijn. Heraeus is een Duits bedrijf actief in een aantal bedrijfstakken waaronder edele metalen, medische technologie en speciale lichtbronnen. Heraeus is een erkende producent van goudbaren en zilverbaren en beschikt over de Good Delivery Status van de London Bullion Market Association. De baren van Heraeus zijn voorzien van een certificaat van echtheid waarop het gehalte, gewicht en de naam van de producent is vermeld.

Het Belgische bedrijf Umicore is gespecialiseerd in verschillende (waardevolle) materialen, waaronder bijvoorbeeld goud en platina. Maar naast goud is Umicore actief met talloze materialen zoals technische verbindingen van kobalt, en zelfs materialen die gebruikt worden voor het opwekken van zonne energie. Umicore heeft vestigingen in Nederland (voorheen Schone Edelmetaal), Belgie en Duitsland en is ook buiten Europa actief in de winning, verwerking en het smelten van metalen.

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land: er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.

The Royal Canadian Mint produceert alle munten voor het betaalverkeer in Canada. Maar daar houdt het niet op: er worden zilveren-, gouden en platina munten gemaakt voor beleggers en verzamelaars – en ook levert Royal Canadian Mint munten aan andere landen. Ze zijn onder andere bekend van de Maple Leaf munten. Daarnaast levert de Royal Canadian Mint verzamelmunten, vaak geslagen in zilver, waarbij de wildlife series erg populair zijn.

Munze Osterreich, ook wel Austrian Mint genoemd, is de organisatie die verantwoordelijk is voor de munten in het Oostenrijkse betaalverkeer. Daarnaast maakt Munze Osterreich gouden en zilveren munten voor verzamelaars en beleggers, zoals de bekende Philharmoniker munten. Ook leveren ze rondellen aan andere landen, dat zijn schijven zilver of goud waar vervolgens munten van worden gemaakt.

Valcambi is een Zwitsere producent van goudbaren en zilverbaren. De producent is vooral bekend geworden door de combibars, goudbaren in diverse formaten van bijvoorbeeld 20x 1 garm en 10x 1 gram waarbij de baartjes als chocoladerepen afgebroken kunnen worden waardoor het goud in stukjes van 1 gram puur goud eenvoudig te verhandelen is. Al deze goudbaren zijn voorzien van een stempel met daarop het logo van de producent, het gewicht en een aanduiding van het gehalte 99,9% puur goud. Uiteraard is ook Valcambi een erkende producent die beschikt over de Good Delivery Status. Daardoor zijn goudbaren van Valcambi wereldwijd goed verhandelbaar en geaccepteerd.

GoudPrijsVergelijker: goud en zilver vergelijken

Vergelijk hier alle aanbieders van gouden en zilveren munten en baren. Uit zowel Nederland als België. Gouden munten vergelijken Vergelijk alle gouden munten van de populairste producenten zoals Royal Canadian Mint, Perth Mint en China Gold Corp.

Zilveren munten vergelijken

Als u als particulier wilt investeren in fysiek zilver. Dan is beleggen in zilveren munten het meest voordelig. U betaalt hier namelijk geen btw over, zoals bij zilverbaren. Vergelijk daarom alle aanbieders van uw favoriete zilveren munt. 

Goudbaren vergelijken

Met goudbaren investeert u gemakkelijk een groter bedrag in goud. Daarbij betaalt u voor bijvoorbeeld een 500 gram goudbaar, minder dan voor hetzelfde gewicht aan gouden munten. 

Omdat het om een relatief groot bedrag vaak gaat, loont het om de prijs van goudbaren zorgvuldig te vergelijken. Hierdoor maximaliseert u uw rendement op lange termijn. Vergelijk op onze website alle prijzen van Nederlandse en Belgische aanbieders. 

Zilverbaren vergelijken

Met zilverbaren investeert u gemakkelijk een groter bedrag in zilver. Zilverbaren zijn belast met btw omdat het wordt gezien als een grondstof. Als u geen btw wilt betalen, dan kunt u het beste btw-vrij zilver kopen. Dit zilver wordt in combinatie met opslag in het buitenland, voornamelijk Zwitserland, verkocht.

Responsive image

Merken

Responsive image

Over GoudPrijsVergelijker

Op de GoudPrijsVergelijker vindt u alle Nederlandse en Belgische aanbieders van edelmetalen. Hierbij ziet u in één oogopslag waar u goud, zilver of platina koopt voor de beste prijs. U kunt op onze website gemakkelijk de prijzen vergelijken van de meest gangbare beleggingsmunten en verzamelmunten.

Op de website voegen wij constant actuele munten toe, zodat u direct ziet bij welke aanbieder u het voordeligst uit bent. U kunt op deze website niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de klantbeoordelingen en levertijden. Hierdoor maakt u in één oogopslag de juiste keuze.