Responsive image
  • 1
  • 1

1 Troy ounce gouden American Eagle 2021

Vanaf €29,52

De gouden American Eagle 2021 munten worden uitgegeven door de United States Mint uit Amerika. De American Eagle munten zijn geslagen in 91,67% puur goud. Hierdoor heeft de munt een bruto gewicht van 33,93 gram. Waardoor het netto goudgewicht uit komt op 1 troy ounce (31,101 gram) puur goud. 

Vergelijk hier de aanbieders van de 1 troy ounce gouden American Eagle munten.

Gouden Munten

Aanbieder Prijs Verzendkosten Aantal op voorraad Reviews Info
The Silver Mountain €29,52 €9,00 onbekend 9.4 / 10 Info Meer informatie
Holland Gold €0,00 €15,00 onbekend 9.2 / 10 Info Meer informatie
ZilverGoud Winkel €29,52 €17,50 onbekend 7.6 / 10 Info Meer informatie
Goudverzekerd €1.878,76 €17,99 onbekend 9.6 / 10 Info Meer informatie
Goud 999 €0,00 €19,85 onbekend geen score Info Meer informatie

Gouden munten: goudprijs vergelijken

Bent u op zoek naar een betrouwbare aanbieder van gouden munten? Op GoudPrijsVergelijker.nl vindt u direct de beste partij. Bekijk hier in 1 overzicht waar u de gouden American Eagle kunt aanschaffen voor de beste prijs.

Wij vergelijken alle aanbieders van gouden en zilveren munten en baren, zowel uit Nederland als België. Bekijk en vergelijk de populairste munten van de beste aanbieders op de markt!

1 Troy ounce gouden American Eagle munt

De 1 troy ounce gouden American Eagle munt wordt sinds 1986 geslagen door de US Mint uit Amerika. Vanaf de American Eagle 2021 is het motief opnieuw ontworpen, waarop nu het hoofd van een adelaar te zien is. 

De American Eagle wordt door banken over de hele wereld geaccepteerd. Het is wereldwijd een van de klassiekers van investeringsmunten geworden en kan met recht hét boegbeeld van de US Mint worden genoemd.

Kenmerken van gouden American Eagle munt

De Gouden Krugerrand is van origine geslagen om het Zuid-Afrikaanse goud te promoten. De naam van de munt is een mix van Rand, de lokale valuta, en Kruger, naar Paul Kruger, oud-president van Zuid-Afrika. De gouden Krugerrand heeft verschillende muntspecifieke kenmerken.

Goudlegering van de gouden American Eagle munt

De kenmerkende roodachtige kleur maakt de gouden American Eagle tot een herkenbare munt. Met een gewicht van 33,93 gram en een goudgehalte van 22 karaat (91,67%) is deze munt geslagen als handelsmunt voor zijn goudwaarde.

Omdat de munt van 22 karaat goud is en deels koper bevat, is de munt steviger en minder kwetsbaar dan de munten van 24 karaat die enkel goud bevatten. 

Uitstraling en design van de gouden American Eagle munt

Op voorkant van de American Eagle munt is ontworpen door de kunstenaar Miley Tucker-Frost in 1986 (toen nog Miley Busiek). Deze toont de Amerikaanse heraldische vogel die een olijftak draagt. De olijftak wordt vaak geïnterpreteerd als een symbool van vrede. Waarbij de adelaar vliegt naar het nest waar de vrouwelijke adelaar en het kuiken zijn.

Daarnaast staat op deze zijde “in gold we trust” dit is een tekst wat verwijst naar de goudstandaard. Waarbij de waarde van geld nog gekoppeld was aan fysiek goud wat in de kluis van Amerika lag.

Op de achterkant van de adelaar staat het Vrijheidsbeeld naar een ontwerp van Augustus Saint-Gaudens uit 1907. Dit toont

Specificaties van de gouden American Eagle 2021

Een 1 troy ounce gouden American Eagle munt uit 2021 heeft de volgende productspecificaties:

  • 31,101 gram goud (1 troy ounce)
  • 91,67% zuiver goud (aangevuld met koper)
  • Diameter van 32,7 mm
  • Dikte van 2,75 mm

Nominale waarde van de Gouden Krugerrand munt

De gouden American Eagle munt is een wettig betaalmiddel in Amerika. Toch is er geen directe nominale waarde van de munt. De waarde hangt namelijk direct samen met de goudprijs. Dit benadrukt dat de munt bedoeld is als belegging of investering.

Goudprijs vergelijken voor gouden American Eagle 2021

Wanneer u overweegt om de gouden American Eagle munt aan te schaffen, wilt u deze natuurlijk inkopen voor de beste prijs. De goudkoers is een betrouwbare koers, maar verkopers hanteren wel hun eigen prijzen. Gebruik de informatie van GoudPrijsVergelijker om te kiezen voor de beste aanbieder!

Aanbieders van gouden American Eagle munten vergelijken

U kunt de 1 troy ounce gouden American Eagle 2021 munt aanschaffen bij verschillende aanbieders. Een betrouwbare aanbieder kunt u herkennen aan de prijs, die overeenkomt met de actuele goudkoers.

Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder. Zeker wanneer u voor het eerste een aankoop doet van zilver of goud via een webshop, is het verstandig uw research te doen. Bekijk reviews en controleer of de partij is aangesloten bij de Autoriteit Financiële Markten: de AFM. 

De aanbieders die getoond worden op GoudPrijsVergelijker.nl zijn allen bewezen en betrouwbare aanbieders van Goud en Zilver in zowel Nederland als België.

GoudPrijsVergelijker: goud en zilver vergelijken

Vergelijk hier alle aanbieders van gouden en zilveren munten en baren. Uit zowel Nederland als België. Gouden munten vergelijken Vergelijk alle gouden munten van de populairste producenten zoals Royal Canadian Mint, Perth Mint en China Gold Corp.

Zilveren munten vergelijken

Als u als particulier wilt investeren in fysiek zilver. Dan is beleggen in zilveren munten het meest voordelig. U betaalt hier namelijk geen btw over, zoals bij zilverbaren. Vergelijk daarom alle aanbieders van uw favoriete zilveren munt. 

Goudbaren vergelijken

Met goudbaren investeert u gemakkelijk een groter bedrag in goud. Daarbij betaalt u voor bijvoorbeeld een 500 gram goudbaar, minder dan voor hetzelfde gewicht aan gouden munten. 

Omdat het om een relatief groot bedrag vaak gaat, loont het om de prijs van goudbaren zorgvuldig te vergelijken. Hierdoor maximaliseert u uw rendement op lange termijn. Vergelijk op onze website alle prijzen van Nederlandse en Belgische aanbieders. 

Zilverbaren vergelijken

Met zilverbaren investeert u gemakkelijk een groter bedrag in zilver. Zilverbaren zijn belast met btw omdat het wordt gezien als een grondstof. Als u geen btw wilt betalen, dan kunt u het beste btw-vrij zilver kopen. Dit zilver wordt in combinatie met opslag in het buitenland, voornamelijk Zwitserland, verkocht.

Responsive image

Merken

Responsive image

Over GoudPrijsVergelijker

Op de GoudPrijsVergelijker vindt u alle Nederlandse en Belgische aanbieders van edelmetalen. Hierbij ziet u in één oogopslag waar u goud, zilver of platina koopt voor de beste prijs. U kunt op onze website gemakkelijk de prijzen vergelijken van de meest gangbare beleggingsmunten en verzamelmunten.

Op de website voegen wij constant actuele munten toe, zodat u direct ziet bij welke aanbieder u het voordeligst uit bent. U kunt op deze website niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de klantbeoordelingen en levertijden. Hierdoor maakt u in één oogopslag de juiste keuze.