Responsive image
  • 1

1 Troy ounce platina Maple Leaf 2021

Vanaf €29,51

De platina Maple Leaf munt 2021 is geslagen door de Royal Canadian Mint uit Canada. Deze munten zijn geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) puur platina (99,95%).

Bekijk hier de verschillende aanbieders om uw Maple Leaf in te kunnen kopen voor de beste platinaprijs.

Platina Munten

Aanbieder Prijs Verzendkosten Aantal op voorraad Reviews Info
The Silver Mountain €29,51 €9,00 onbekend 9.4 / 10 Info Meer informatie
ZilverGoud Winkel €29,51 €17,50 onbekend 7.6 / 10 Info Meer informatie

Platina munten: prijs vergelijken

Zoekt u de beste aanbieder van platina munten? Dankzij GoudPrijsVergelijker kunt u alle aanbieders met gemak vergelijken. Zie in 1 oogopslag waar u de platina Maple Leaf met jaartal 2021 voor de beste prijs kunt inkopen.

Bij GoudPrijsVergelijker vergelijkt u alle aanbieders van gouden, zilveren en platina munten en baren, zowel uit Nederland als België. Bekijk en vergelijk de populairste munten van alle aanbieders op de markt.

1 Troy ounce platina munt Maple Leaf 2021

De platina 1 troy ounce Maple Leaf is tussen 1988 en 2002 in verschillende coupures uitgegeven. Na 2002 stopte de Royal Mint met het produceren van deze munten, waarna de 1 troy ounce platina Maple Leaf in 2009 opnieuw werd geïntroduceerd.

Het platina esdoornblad is een van de meest populaire edelmetaalmunten wereldwijd. Het reliëf als Platinum Maple Leaf wordt internationaal aangeboden.

Samen met de gouden Maple Leaf, de zilveren Maple Leaf en de Palladium Maple Leaf vormt de platina Maple Leaf de Maple Leaf muntfamilie van de Royal Canadian Mint. Het Canadese munthuis dankt zijn wereldwijde bekendheid bij investeerders vooral aan deze muntenfamilie.

Design van de Maple Leaf

De platina Maple Leaf 2021 is aan de voorzijde verrijkt met een gegraveerd portret van Queen Elizabeth II, die sinds 1952 koningin is. Ook is de nominale waarde van 50 dollar en het jaartal waarin de munt geslagen is verwerkt aan de voorzijde.

De achterzijde is verrijkt met een gravering van de Maple Leaf, het Esdoornblad. Dit is het Canadese symbool sinds 1700 en staat voor de representatie van de Canadese natuur. De 11 punten die te vinden zijn in het blad hebben geen officiële betekenis. 

Maar sommige geloven dat de punten verwijzen naar de tien provincies en de federale regering. Daarnaast staat in het Engels en het Frans de zuiverheid van de munt, het gewicht van de munt en het metaalsoort. De keuze om dit in zowel Engels als Frans te graveren op de munt, is omdat in Canada zowel Engels als Frans gesproken wordt.

Prijzen vergelijken voor platina Maple Leaf munten

Wilt u een platina Maple Leaf 2021 munt aanschaffen? Dan kunt u hier zien waar u deze voor de beste prijs kunt inkopen. De waarde en prijs van een Maple Leaf munt wordt bepaald door de platinaprijs.

Aanbieders van platina Maple Leaf munten vergelijken

De 1 troy ounce platina Maple Leaf 2021 wordt door verschillende aanbieders verkocht. U kunt een betrouwbare aanbieder herkennen aan de prijs, die overeenkomt met de actuele goudkoers. Ook raden wij het aan om te kijken naar de bestaande reviews en een aansluiting bij de AFM: de Autoriteit Financiële markten, wie de markt controleert.

 

De aanbieders op GoudPrijsVergelijker.nl zijn allen bewezen aanbieders van goud, zilver en platina op de Nederlandse en Belgische markt.

GoudPrijsVergelijker: goud en zilver vergelijken

Vergelijk hier alle aanbieders van gouden en zilveren munten en baren. Uit zowel Nederland als België. Gouden munten vergelijken Vergelijk alle gouden munten van de populairste producenten zoals Royal Canadian Mint, Perth Mint en China Gold Corp.

Zilveren munten vergelijken

Als u als particulier wilt investeren in fysiek zilver. Dan is beleggen in zilveren munten het meest voordelig. U betaalt hier namelijk geen btw over, zoals bij zilverbaren. Vergelijk daarom alle aanbieders van uw favoriete zilveren munt. 

Goudbaren vergelijken

Met goudbaren investeert u gemakkelijk een groter bedrag in goud. Daarbij betaalt u voor bijvoorbeeld een 500 gram goudbaar, minder dan voor hetzelfde gewicht aan gouden munten. 

Omdat het om een relatief groot bedrag vaak gaat, loont het om de prijs van goudbaren zorgvuldig te vergelijken. Hierdoor maximaliseert u uw rendement op lange termijn. Vergelijk op onze website alle prijzen van Nederlandse en Belgische aanbieders. 

Zilverbaren vergelijken

Met zilverbaren investeert u gemakkelijk een groter bedrag in zilver. Zilverbaren zijn belast met btw omdat het wordt gezien als een grondstof. Als u geen btw wilt betalen, dan kunt u het beste btw-vrij zilver kopen. Dit zilver wordt in combinatie met opslag in het buitenland, voornamelijk Zwitserland, verkocht.

Responsive image

Merken

Responsive image

Over GoudPrijsVergelijker

Op de GoudPrijsVergelijker vindt u alle Nederlandse en Belgische aanbieders van edelmetalen. Hierbij ziet u in één oogopslag waar u goud, zilver of platina koopt voor de beste prijs. U kunt op onze website gemakkelijk de prijzen vergelijken van de meest gangbare beleggingsmunten en verzamelmunten.

Op de website voegen wij constant actuele munten toe, zodat u direct ziet bij welke aanbieder u het voordeligst uit bent. U kunt op deze website niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de klantbeoordelingen en levertijden. Hierdoor maakt u in één oogopslag de juiste keuze.