Responsive image
  • 1/4
  • 1/4

1/4 oz gouden munt Maple Leaf 2022

Vanaf €30,90

De gouden 1/4 troy ounce Maple Leaf 2022 munt wordt uitgegeven door de Royal Canadian Mint. De gouden Maple Leaf munt is de eerste munt die werd geslagen met een goudgehalte van 24 karaat / .9999 (99.99%). De gouden Maple Leaf is een populaire beleggingsmunt en een betrouwbare investering.

Bekijk hier de verschillende aanbieders om uw 1/4 oz gouden Maple Leaf in te kunnen kopen voor de beste goudprijs.

Gouden Munten

Aanbieder Prijs Verzendkosten Aantal op voorraad Reviews Info
The Silver Mountain €0,00 €9,00 onbekend 9.4 / 10 Info Meer informatie
Holland Gold €0,00 €15,00 25 9.2 / 10 Info Meer informatie
ZilverGoud Winkel €30,90 €17,50 onbekend 7.6 / 10 Info Meer informatie
Goud Standaard €488,83 €15,00 onbekend 9.4 / 10 Info Meer informatie

Gouden munten: prijs vergelijken

Zoekt u de beste aanbieder van gouden munten? Dankzij GoudPrijsVergelijker kunt u alle aanbieders met gemak vergelijken. Zie in één oogopslag waar u de gouden 1/4 oz Maple Leaf met jaartal 2022 voor de beste prijs kunt inkopen.

Bij GoudPrijsVergelijker vergelijkt u alle aanbieders van gouden en zilveren munten en baren, zowel uit Nederland als België. Bekijk en vergelijk de populairste munten van alle aanbieders op de markt.

1/4 Troy ounce gouden munt Maple Leaf 2022

De gouden 1/4 troy ounce Maple Leaf is een gewilde munt. Sinds de introductie van de gouden Maple Leaf munt zijn er al meer dan 25 miljoen stuks van verkocht.

Wat de munt bijzonder maakt is het feit dat dit de eerste bullionmunten is. Dit houdt in dat de munt de goudstandaard van 9999 behaalt in zuiverheid, hiermee kan het oprecht gezien worden als beleggingsmunt.

De gouden 1/4 oz Maple Leaf 2022 is de officiële beleggingsmunt van Canada. De munt wordt uitgegeven door de Royal Canadian Mint. Dit Canadese muntenhuis werd opgericht in 1908 en produceert sinds 1982 de gouden 1/4 troy ounce Maple Leaf munten. 

De 1/4 troy ounce gouden Maple Leaf 2021 beschikt over de volgende kenmerken.

  • Goudgehalte van 0.9999
  • Een diameter van 20 mm
  • Dikte van 1,78 mm
  • Beveiligd met het Bullion DNA program van de Royal Canadian Mint

Veiligheidsfeatures

De 1/4 troy ounce gouden Maple Leaf 2022 is voorzien van verschillende veiligheidsfeatures. Het Bullion-DNA programma van de Royal Canadian Mint zorgt voor de hoogste mate van beveiliging.

Bullion DNA Program

De Royal Canadian Mint maakt gebruik van een uniek beveiligingsprogramma. Met microlasergraveringen krijgt elke munt haar unieke kenmerken mee.

Deze microscopisch kleine kenmerken zijn niet met het blote oog waar te nemen. Om de munt te controleren, is een ‘scantool’ ontwikkeld. Deze ‘Bullion DNA tool’ zorgt ervoor dat de munt in enkele seconden geauthentiseerd kan worden.

Dankzij deze techniek bent u dus zeker van de echtheid en kwaliteit van deze munt.

Waarom kiezen voor gouden Maple Leaf 2022?

De unieke beveiligingsmethode en het extreem hoge goudgehalte zijn niet de enige argumenten om in de 1/4 troy ounce gouden Maple Leaf 2022 munt te investeren. Ook het design van de munt is bijzonder en kenmerkend voor de uitgever. De 1/4 troy ounce Maple Leaf munt is voornamelijk geschikt voor mensen met een kleiner budget. De premie van de munt ligt hoger dan de 1 troy ounce variant, maar ook met deze 1/4 oz kunt u investeren in fysiek goud.

Design van de Maple Leaf

De gouden 1/4 troy ounce Maple Leaf 2022 is aan de voorzijde verrijkt met een gegraveerd portret van Queen Elizabeth II, die sinds 1952 koningin is. Ook is de nominale waarde van 10 dollar en het jaartal waarin de munt geslagen is verwerkt aan de voorzijde.

De achterzijde is verrijkt met een gravering van de Maple Leaf, het Esdoornblad. Dit is het nationale symbool van Canada. Ook staat op de achterkant de tekst ‘Canada’, en ‘fine gold’, wat puur goud betekent. Dit staat er ook in het frans: ‘or pur’.

Prijzen vergelijken voor gouden Maple Leaf munten

Wilt u een gouden 1/4 oz Maple Leaf 2022 munt aanschaffen? Dan kunt u hier zien waar u deze voor de beste prijs kunt inkopen. De waarde en prijs van een Maple Leaf munt wordt bepaald door de actuele goudprijs.

Aanbieders van gouden Maple Leaf munten vergelijken

De 1/4 troy ounce gouden Maple Leaf 2022 wordt door verschillende aanbieders verkocht. U kunt een betrouwbare aanbieder herkennen aan de prijs, die overeenkomt met de actuele goudkoers. Ook raden wij het aan om te kijken naar de bestaande reviews en een aansluiting bij de AFM: de Autoriteit Financiële markten, wie de markt controleert.

 

De aanbieders op GoudPrijsVergelijker.nl zijn allen bewezen aanbieders van Goud en Zilver op de Nederlandse en Belgische markt.

GoudPrijsVergelijker: goud en zilver vergelijken

Vergelijk hier alle aanbieders van gouden en zilveren munten en baren. Uit zowel Nederland als België. Gouden munten vergelijken Vergelijk alle gouden munten van de populairste producenten zoals Royal Canadian Mint, Perth Mint en China Gold Corp.

Zilveren munten vergelijken

Als u als particulier wilt investeren in fysiek zilver. Dan is beleggen in zilveren munten het meest voordelig. U betaalt hier namelijk geen btw over, zoals bij zilverbaren. Vergelijk daarom alle aanbieders van uw favoriete zilveren munt. 

Goudbaren vergelijken

Met goudbaren investeert u gemakkelijk een groter bedrag in goud. Daarbij betaalt u voor bijvoorbeeld een 500 gram goudbaar, minder dan voor hetzelfde gewicht aan gouden munten. 

Omdat het om een relatief groot bedrag vaak gaat, loont het om de prijs van goudbaren zorgvuldig te vergelijken. Hierdoor maximaliseert u uw rendement op lange termijn. Vergelijk op onze website alle prijzen van Nederlandse en Belgische aanbieders. 

Zilverbaren vergelijken

Met zilverbaren investeert u gemakkelijk een groter bedrag in zilver. Zilverbaren zijn belast met btw omdat het wordt gezien als een grondstof. Als u geen btw wilt betalen, dan kunt u het beste btw-vrij zilver kopen. Dit zilver wordt in combinatie met opslag in het buitenland, voornamelijk Zwitserland, verkocht.

Responsive image

Merken

Responsive image

Over GoudPrijsVergelijker

Op de GoudPrijsVergelijker vindt u alle Nederlandse en Belgische aanbieders van edelmetalen. Hierbij ziet u in één oogopslag waar u goud, zilver of platina koopt voor de beste prijs. U kunt op onze website gemakkelijk de prijzen vergelijken van de meest gangbare beleggingsmunten en verzamelmunten.

Op de website voegen wij constant actuele munten toe, zodat u direct ziet bij welke aanbieder u het voordeligst uit bent. U kunt op deze website niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de klantbeoordelingen en levertijden. Hierdoor maakt u in één oogopslag de juiste keuze.